Telemarksforskning (logo)
NASJONALT FORSKNINGSINSTITUTT med regional forankring og internasjonal relevans 

Forskningsrapport er blitt animasjonsfilm

Forskningsrapport er blitt animasjonsfilm

Hva kjennetegner Østfoldsamfunnet i 2050? Det vil mennesker og miljøer i Østfold for en stor del avgjøre selv. Telemarksforsking ledet tidligere i år en prosess i Indre Østfold som viser at mulighetene er mange. Nå er scenariene for Indre Østfold blitt til animasjonsfilmer.

5.12.2011

Det var deltakerne på konferansen "Et sted å jobbe, et sted å bo" som fikk oppleve det som arrangøren, Østfold fylkeskommune kaller ”verdenspremieren” på den animerte framtiden for Indre Østfold-regionen.

- Ferskere film får du ikke, sier Elisabeth Dahle, leder for samfunnsplanavdelingen i Østfold fylkeskommune, som forteller at den ene filmen var ferdig bare få timer før konferansen.
– Det er morsomt å se forskning presentert på denne måten, sier Lars Ueland Kobro fra Telemarksforsking, som har skrevet rapporten som filmene baserer seg på.
– Det er viktig å huske at scenariene ikke er spådommer om hvordan framtiden vil bli. Det er snarere illustrasjoner på hvordan drivere som vi ser i samfunnet i dag, kan utvikle seg, forklarer Kobro. Det viktigste er at aktørene i regionen selv, bruker illustrasjonene til å utvikle gode planer for hvordan de selv vil at en ønsket framtid skal fortone seg, sier Kobro.

Det var Planforum i samarbeid med Forum for stedsutvikling som gjennomførte en konferanse over to dager, hvor animasjonene ble presentert. Konferansen fokuserte på sammenhenger mellom næringsutvikling og stedsutvikling - to forhold som berøres sterkt i scenariene fra Telemarksforsking. Filmene er laget av firmaet Jazzmontør.

Se filmene her!
amoxicillin-rnp amoxicillin al 1000 amoxicillin al 1000
amoxicillin-rnp amoxicillin al 1000 amoxicillin al 1000
vermox tablete doziranje vermox sirup cijena vermox doziranje
amoxicillin 1000 mg mipnet.dk amoxicillin nedir
pro abortion how to get an abortion pill abortion pill questions