Kulturromstatistikk

Hensikten med prosjektet er å analysere og kartlegge arenaer for kulturlivet ut ifra selvrapporterte data hentet inn av Kulturalliansen.

 

Vi vil utarbeide en rapport basert på flest mulig kartlagte kommuner. Dette gir et bredt tallgrunnlag som kan både brukes til å deskriptivt vise statistikk for type lokaler, eierskap, hvilke kulturuttrykk som bruker hvilke lokaler, struktur for finansiering, alder på bygningene, tilrettelegging, tilgjengelighet etc. Disse tallene gir anledning til å kunne si noe generelt om tilstanden i norske kommuner. Eksempler på hvilke problemstillinger som kan beskrives er:

-        det generelle vedlikeholds- og utbedringsbehovet som finnes i kommunene.

-        Videre kan man si noe generelt om hvilke kulturlokaler som brukes, og om disse er tilrettelagt for bruken som er der.

-        Samarbeidet mellom det offentlige, det private og frivilligheten, for eksempel bruken av skoler til kulturskole og frivillige lag og organisasjoner

 

I tillegg kan kunnskapen fra de kartlagte kommunene kobles til annen statistikk som kan være grunnlag for videre analyser. Relevante problemstillinger som kan analyseres med tallgrunnlaget kan være:

-        hvordan tilgangen på kulturlokaler påvirker kulturaktiviteten i kommunene.

-        Reell tilgjengelighet ut ifra reiseavstand, prisnivå og funksjoner

-        Geografiske forskjeller i tilgjengelighet på kulturlokaler

-        Om kulturhus fortrenger eller forsterker andre kulturlokaler