Nyheter

  • Forskningsrådet vil gjøre det vanskeligere å være lite forskningsinstitutt

    Forskningsrådet vil kreve at forskningsinstitutt minst må ha 40 forskerårsverk for å gi basisbevilgning. -Ved en endring som foreslått risikerer en at velfungerende institutter som leverer godt på kvalitets- og relevanskravene i dag, faller ut av sektoren eller tvinges inn i uhensiktsmessige strukturendringer,sier direktør Karl Gunnar Sanda

    21.11.2018

  • Norsk kulturindeks 2018: Sjekk din kommune

    Røros på topp igjen, men hvem kommer på andreplass? Statistikk er ofte kjedelig forutsigbart, slik er det også med Norsk Kulturindeks. Røros troner fortsatt på toppen over kommuner med høy kulturaktivitet. Aktiviteten i Røros er høy i alle deler av kulturfeltet.

    17.11.2018

  • Hva finnes av kreativ næring i Grenland?

    Ny rapport viser at kreativ næring i Grenland består av mange små aktører, og at det offentlige på lokalt og regionalt nivå i liten grad tar ansvar for å styrke disse.

    15.11.2018

  • Boklansering: Iverksettelse

    Fredag 16. november lanseres boken Iverksettelse: Fire studier av kunst, autonomi og makt. Tre av Telemarksforskings forskere har bidratt i boka.

    14.11.2018

  • Foredrag om Urban Living Labs

    Forsker Christine Hvitsand holdt foredrag om innovasjons- og samskapingsplattformen Urban Living Labs på den nordiske konferansen «Inclusive Smart Cities» arrangert av BUFDIR 12.november.

    13.11.2018

  • Masterplan for Rjukan - Notodden industriarv

    Stortingets kommunal- og forvaltningskomite fikk sist uke presentert Masterplan for verdiskaping og attraktivitet av prosjektleder Solveig Svardal fra Telemarksforsking.

    12.11.2018

  • Framtidsscenarier for Nye Stavanger kommune

    Telemarksforsking skal utvikle scenarier for Nye Stavanger kommune. Oppdraget omfatter utarbeidelse av framtidsbilder for den nye kommunen, samt gjennomføring av medvirkningsprosesser.

    31.10.2018

  • Kulturrikets tilstand 2018

    Kulturrikets tilstand 2018 ble arrangert på Nasjonalbiblioteket 24. oktober. Med det dagsaktuelle temaet Regionalisering av kulturpolitikken markerte Telemarksforsking og Universitetet i Sørøst-Norge konferansens tiårsjubileum.

    25.10.2018

  • Forprosjekt om bruk av eplepressrest

    Kan restproduktet som blir igjen etter pressing av eplejuice bli til noe nyttig? Det er mange muligheter, men også utfordringer å overkomme.

    23.10.2018

  • Nyttige sammenslåingserfaringer fra Trøndelag

    Trøndelag ble nytt fylke fra 1.1.2018, og erfaringene fra sammenslåingsprosessen vil være til nytte for andre fylker som nå er i tilsvarende prosesser.

    19.10.2018

  • Ny rapport: Suksessrike distriktskommuner anno 2018

    I 2012 undersøkte vi 15 suksessrike distriktskommuner. Hva har skjedd med disse kommunene siden da, hva har endret seg i de ytre faktorene og hva kjennetegner kommunene som har blitt attraktive siden sist?

    16.10.2018

  • Kulturrikets tilstand 2018

    Onsdag 24. oktober arrangerer Telemarksforsking og Universitetet i Sørøst-Norge den tiende utgaven av konferansen Kulturrikets tilstand. Årets tema er «Regionalisering av kulturpolitikken» - Konferansen STREAMES NÅ.

    11.09.2018

  • Ny fylkeskommunal musikksatsing i Innlandet

    På oppdrag fra Hedmark og Oppland fylkeskommuner har Telemarksforsking gitt en anbefaling for en felles produksjon- og formidlingsorganisering av musikksatsingen i den nye, sammenslåtte fylkeskommunen Innlandet. Rapporten har fått navnet En høysang for Innlandet og anbefaler en satsing etter modell av Teater Innlandet.

    22.06.2018

  • Ny PhD: Ulikhet blant kunstnere i Norge

    Telemarksforsker Mari Torvik Heian disputerer onsdag 6. juni 2018 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen Kunstnere i Norge. Ulikhet i inntekt, arbeid og holdninger.

    05.06.2018

  • Nærings- og bostedsattraktivitet i Fjell, Os, Lindås og Meland

    Telemarksforsking har hatt oppdraget med å gjennomføre to prosjekt i forbindelse med det felles Byregionprosjektet for Fjell, Os, Lindås og Meland. Fredag 20. april ble prosjektene presentert i Bergen på Hordaland fylkeskommunes avslutningskonferanse for byregionprogrammene: Vegen mot attraktive regionsenter.

    09.05.2018