Kulturliv og kulturpolitikk

Forskergruppa for kulturliv og kulturpolitikk ved Telemarksforsking har i mer enn 30 år vært et ledende miljø for kulturpolitiske analyser. Vi jobber tverrfaglig og empirinært, og benytter både kvalitative og kvantitative tilnærminger i forskningen. Forskningen formidles gjennom rapporter, vitenskapelige artikler, bøker og foredrag.

Aktuelle temasider

Aktuelle saker

 • Vi har fått en ny doktor!

  Line Elise Holmboe disputerte nylig med doktorgradsavhandlingen «Litteraturpolitikk i praksis. Forleggere og statens innkjøpsordning for ny norsk litteratur», ved OsloMet. Vi har intervjuet henne.

  07.05.2024

 • Kulturpolitisk årskavalkade

  Onsdag 13. mars inviterer forskergruppa for kulturliv og kulturpolitikk til kulturpolitisk årskavalkade.

  05.03.2024

 • Fortsatt få kvinnelige hovedroller i norsk film

  Nesten to tredjedeler av de sentrale rollene i norske filmer og serier bekles av menn og få karakterer spilles av skuespillere med flerkulturell bakgrunn, viser en ny kartlegging om mangfold i norsk film.

  04.03.2024

 • Korleis styrke kulturell og kreativ næring?

  Verksemder i kulturell og kreativ næring fell i mange tilfelle mellom to stolar; i eit tomrom mellom næringspolitikk og kulturpolitikk. Ein ny rapport skisserer konkrete tiltak for å satse på næringa.

  23.02.2024

 • Skeives erfaringer med deltakelse i idretten

  Telemarksforsking skal gjennomføre et forskningsprosjekt om skeives erfaringer med deltakelse i breddeidretten. Begrepet skeiv brukes som en overordnet betegnelse, og omfatter de som identifiserer seg med et eller flere begreper som tilhører lhbt+-kategorien.

  05.01.2024

Se flere nyheter