Boklansering: Iverksettelse

november 14, 2018Vitenskapelig arbeid Kulturforsking

Fredag 16. november lanseres boken Iverksettelse: Fire studier av kunst, autonomi og makt. Tre av Telemarksforskings forskere har bidratt i boka.

Hvordan produseres kunst i dag, og hvordan oppfatter kunstnere autonomi og makt i prosesser der kunstverk blir til? Boka «Iverksettelse» er et resultat av forskningsprosjektet Kunst!Makt! som var et samarbeid mellom forskere fra Universitet i Oslo, Høgskolen i Telemark og Telemarksforsking.

Fra Telemarksforsking har Heidi Stavrum (nå Universitetet i Sørøst-Norge), Ole Marius Hylland og Per Mangset bidratt til boka. Mer om boka og innholdet i den kan leses her.

Kulturrådet inviterer til lansering av boklansering, i samarbeid med Universitetsforlaget og Fritt Ord. Lanseringen skjer i Fritt Ords lokaler i Urianienborgveien 2, Oslo.

Program:

11.00 Forlagssjef Hege Gundersen i Universitetsforlaget ønsker velkommen
11.05 Tore Slaatta, Ole Marius Hylland, Astrid Kvalbein og Heidi Stavrum presenterer sine studier av visuell kunst, litteratur, musikk og scenekunst
11.45 Sigrid Røyseng og Espen Søbye kommenterer
12.30 Lunsj
13.00 Innlegg om makt og betingelser for kunstproduksjon ved Ane Hjort Guttu, Olaug Nilssen og Susanna Wallumrød
13.30 Paneldiskusjon om kunst og makt med Hilde Tørdal (NBK), Martin Eia-Revheim (Kulturrådet), Daniel Ramberg (P3) og Erik Ulfsby (Det Norske Teater)
14.30 Takk for i dag